Νέο σύστημα για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εικονικών συνταγογραφήσεων

Νέο σύστημα για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εικονικών συνταγογραφήσεων

Σάλο και ανησυχία στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η αποκάλυψη δύο κυκλωμάτων που πραγματοποιούσαν εικονικές συνταγογραφήσεις, προκαλώντας ζημία ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το φαινόμενο των εικονικών συνταγογραφήσεων έχει αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις και προανήγγειλε την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ασφαλείας για την αντιμετώπιση του. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα επιτρέπει τον συστηματικό έλεγχο όλων των συνταγογραφήσεων, ώστε να εντοπίζονται και να εξαρθρώνονται τέτοιου είδους κυκλώματα. «Θα τους ελέγξουμε όλους. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα νέα συστήματα ασφαλείας θα μας επιτρέψουν να εντοπίζουμε τις παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η αποκάλυψη των δύο κυκλωμάτων έγινε μετά από μακροχρόνια έρευνα των αρχών, που συνεργάστηκαν με την οικονομική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κυκλώματα αυτά είχαν αναπτύξει πολύπλοκες μεθόδους για να εισπράττουν παράνομα χρήματα μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και την απάτη στον τομέα της υγείας, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογικές και νομικές μεθόδους. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλεύεται το σύστημα υγείας εις βάρος των πολιτών», δήλωσε. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία ζητά πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image