Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο κέντρο Αθήνας το Σάββατο 21/9

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο κέντρο Αθήνας το Σάββατο 21/9
Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Αυτές οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι περιοχές όπου θα ισχύουν οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν το κέντρο της πόλης, συγκεκριμένα τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και άλλους πολυσύχναστους δρόμους. Η πρόσβαση στα οχήματα θα είναι περιορισμένη προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς και ποδηλάτες. Οι σύλλογοι και οι οργανώσεις που συμμετέχουν στον εορτασμό θα προσφέρουν διάφορες δραστηριότητες, όπως εκθέσεις ποδηλάτων, δρώμενα για παιδιά και συναυλίες.
 
Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους ανάλογα και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποφεύγουν τα σημεία με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image