Αγάλματα στην Αγγλία κρατούν μωρά για κοινωνική αφύπνιση

Αγάλματα στην Αγγλία κρατούν μωρά για κοινωνική αφύπνιση

Πολλοί άνθρωποι σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες και ανταποκρίνονται θερμά σε ένα πρωτοποριακό θέαμα που έκανε την εμφάνισή του στην Αγγλία. Αγάλματα που κρατούν στην αγκαλιά τους μωρά, προκάλεσαν θετική πρόκληση στην κοινότητα. Ο λόγος πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι σοβαρός και στοχεύει στην κοινωνική αφύπνιση.

Η δράση αυτή, που εκτελέστηκε από διάφορους καλλιτέχνες και ακτιβιστές, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Τα αγάλματα έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικές περιοχές της Αγγλίας και μεταφέρουν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και φροντίδας.

Σύμφωνα με τον John Smith, έναν από τους καλλιτέχνες πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, «θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα θετικά προκλητικό θέαμα που θα κινητοποιήσει τους πολίτες να αναλογιστούν σημαντικά θέματα». Το θέαμα δείχνει μωρά σε αγκαλιές αγαλμάτων, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σημασία της αγάπης και της προστασίας των πιο ευαίσθητων μελών της κοινωνίας μας.

Η αντίδραση του κοινού ήταν σχεδόν άμεση, με πολλούς να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους και να φωτογραφίζονται με τα αγάλματα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image