Πύρινος εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο: Εκκένωση Πύργου Κορινθίας με μήνυμα 112

Πύρινος εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο: Εκκένωση Πύργου Κορινθίας με μήνυμα 112

Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε έξι χωριά ενώ σε άλλα τρία έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η φωτιά εξαπλώνεται με αυξανόμενη ταχύτητα και οι αρμόδιες αρχές έχουν αποστείλει επείγον μήνυμα μέσω του συστήματος 112 ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων στον Πύργο Κορινθίας. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με τις τοπικές αρχές και τα πυροσβεστικά σώματα να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς.

Έχουν κινητοποιηθεί εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ η συνδρομή των εθελοντών και των κατοίκων είναι πολύτιμη. Η δύσκολη κατάσταση καθιστά επιτακτική την ανάγκη για άμεση ανταπόκριση και αυξημένη προσοχή από όλους. Καθώς οι καταστροφικές επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο συνεχίζονται, οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών καλούνται να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των αρχών και να συνεργάζονται πλήρως για την ασφαλή απομάκρυνσή τους. Η κατάσταση παραμένει έκτακτη, ενώ οι κάτοικοι των υπόλοιπων χωριών θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, καθώς η εξέλιξη της πυρκαγιάς είναι απρόβλεπτη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image