Συγκρούσεις φυλών στην Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 30 νεκροί

Συγκρούσεις φυλών στην Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 30 νεκροί

Τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις φυλών που σημειώθηκαν κοντά σε χρυσωρυχείο στην Παπούα Νέα Γουινέα. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων φυλών, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και αναγκάζοντας εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις αρχές, οι συγκρούσεις συνέβησαν στην επαρχία Χέλα, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, όπου τα συμφέροντα γύρω από τον έλεγχο των φυσικών πόρων συχνά καταλήγουν σε βίαιες διαμάχες.

Τα χρυσωρυχεία της περιοχής αποτελούν συχνά το μήλον της Έριδος για τις τοπικές φυλές, καθώς προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε δήλωσε: "Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι συνεχίζονται τέτοιου είδους βίαιες αντιπαραθέσεις. Η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ειρήνη και την προστασία των πολιτών."

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι πολλά σπίτια έγιναν στάχτη, εντείνοντας την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις δυνάμεις ασφαλείας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image