Οι πρώτοι μετανάστες από Ιταλία σε κλειστά κέντρα της Αλβανίας

Οι πρώτοι μετανάστες από Ιταλία σε κλειστά κέντρα της Αλβανίας

Η Ιταλία και η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι προχώρησαν σε μια νέα πολιτική κίνηση στο ζήτημα της μετανάστευσης. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει τη μεταφορά των πρώτων 16 μεταναστών από την Ιταλία σε κλειστά κέντρα στην Αλβανία. Το πλοίο Libra του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι, αναλάμβαντοντας τη μεταφορά των μεταναστών από τις ιταλικές ακτές προς τα κέντρα υποδοχής. Η κίνηση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την αυξημένη ροή μεταναστών στη χώρα.

Οι μετανάστες αυτοί πρόκειται να φιλοξενηθούν σε δύο κλειστά κέντρα στην Αλβανία, όπου θα διεξαχθούν οι διαδικασίες για την αίτηση ασύλου τους. Η συνεργασία ανάμεσα στην Ιταλία και την Αλβανία στο πεδίο αυτό αναμένεται να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο χωρών και να συμβάλει στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή. Η απόφαση της Μελόνι έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των μεταναστών, υπογραμμίζοντας ζητήματα σχετικά με την ανθρώπινη μεταχείριση και τις συνθήκες διαβίωσης στα κλειστά κέντρα. Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση διαμηνύει ότι η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών και στην αποφόρτιση των τοπικών κοινωνιών στην Ιταλία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image