Πούτιν: "Οι ΗΠΑ απειλούν την ασιατική ισορροπία, ανησυχία για Κίνα και Ρωσία"

Πούτιν: "Οι ΗΠΑ απειλούν την ασιατική ισορροπία, ανησυχία για Κίνα και Ρωσία"

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την αυξανόμενη ένταση στην Ασία, αποδίδοντας την υπαιτιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η στρατηγική των ΗΠΑ έχει προκαλέσει αριθμό γεωπολιτικών εντάσεων, οι οποίες αποτελούν απειλή τόσο για την Ρωσία όσο και για την Κίνα. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Πούτιν υποστήριξε πως οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ισορροπία.

«Οι ενέργειες αυτές», σημειώνει ο ίδιος, «σκοπεύουν να περιορίσουν την ανάπτυξη των ασιατικών κρατών, δημιουργώντας αστάθεια στην περιοχή.» Οι σχέσεις μεταξύ των τριών αυτών μεγάλων δυνάμεων φαίνεται να βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ισορροπία. Οι δηλώσεις του Πούτιν είναι ενδεικτικές του πως η Ρωσία αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των ΗΠΑ ως δυνητικά απειλητικές, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις με τη Δύση είναι ήδη αρκετά τεταμένες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image