Επιστροφή μεταναστών στην Ιταλία από την Αλβανία το Σάββατο

Επιστροφή μεταναστών στην Ιταλία από την Αλβανία το Σάββατο

Κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας, οι μετανάστες που βρίσκονται σε δύο ιταλικά κλειστά κέντρα στη Βόρεια Αλβανία αναμένεται να επιστρέψουν στην Ιταλία. Η διαδικασία αυτή αφορά δώδεκα άτομα, τα οποία είχαν προηγουμένως μεταφερθεί στην Αλβανία στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες για τη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής. Τα κλειστά κέντρα, όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες, αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής αυτής, προσφέροντας προσωρινή διαμονή και ασφάλεια μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η μεταφορά πίσω στην Ιταλία προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμό των αρμόδιων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Η επιστροφή των μεταναστών στην Ιταλία αποτελεί μέρος των διμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Ιταλίας και της Αλβανίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή παράνομης μετανάστευσης. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι αρχές αναμένουν ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και για τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας. Η Ιταλία, με σημαντική γεωγραφική θέση στη Μεσόγειο, αποτελεί συχνά στόχο για μετανάστες που επιδιώκουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image