Ο διχασμός στην ΕΕ: Ανάγκη για ενότητα και λύσεις

Ο διχασμός στην ΕΕ: Ανάγκη για ενότητα και λύσεις

Η Ελεονώρα Μιλάτσο, ερευνήτρια στο Κέντρο Μεταναστευτικής Πολιτικής (MPC) και συνεργάτις στο Ινστιτούτο Egmont στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση του διχασμού ανάμεσα στα κράτη-μέλη. Το κύριο ζήτημα περιστρέφεται γύρω από τις προκλήσεις της μεταναστευτικής πολιτικής και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, γεγονός που δοκιμάζει τις σχέσεις των χωρών της Ένωσης.

Η Μιλάτσο επισημαίνει την ανάγκη για διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής προσέγγισης, που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των μελών. Επιπλέον, προτείνει την αναθεώρηση των υφιστάμενων κανόνων για την καλύτερη κατανομή των ευθυνών και την προώθηση μιας αποτελεσματικότερης ενότητας. Στην ίδια συνέντευξη, η Μιλάτσο αναφέρεται και στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί και οι πολίτες στην υποστήριξη των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών. Τέλος, υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για λύσεις που θα ενισχύουν την πολιτική συνοχή και την κοινωνική σταθερότητα στην ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι προκλήσεις του αύριο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image