Νεοζηλανδός πιλότος απελευθερώθηκε μετά από αιχμαλωσία στην Παπούα

Νεοζηλανδός πιλότος απελευθερώθηκε μετά από αιχμαλωσία στην Παπούα

Ο Νεοζηλανδός πιλότος Φίλιπ Μέρτενς είναι πλέον ελεύθερος μετά από πολύμηνη αιχμαλωσία στην Παπούα της Ινδονησίας. Ο Μέρτενς είχε απαχθεί από αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2022 και κρατήθηκε για περισσότερο από 18 μήνες. Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε από τις αρχές, η απελευθέρωσή του επετεύχθη έπειτα από πολυεθνικές διαπραγματεύσεις και σημαντικές διπλωματικές προσπάθειες. Η απελευθέρωση του πιλότου ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της αποστολής.

Η υπόθεση του Μέρτενς είχε τραβήξει την προσοχή των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης και είχε εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των πιλότων και των εργαζομένων στις επικίνδυνες ζώνες. Ο Μέρτενς βρισκόταν σε αποστολή μεταφοράς αγαθών όταν είχε την ατυχία να πέσει θύμα απαγωγής. Οι συνθήκες κράτησης ήταν δύσκολες και απαιτητικές, καθώς τον κράτησαν σε απομακρυσμένες περιοχές της ζούγκλας. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε την ανακούφισή της για την ασφαλή επιστροφή του Φίλιπ Μέρτενς στη χώρα του, τονίζοντας την αναγκαιότητα της διεθνούς συνεργασίας στις περιπτώσεις απαγωγών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image