Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε τον Νασράλα για σχέδιο δολοφονίας

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε τον Νασράλα για σχέδιο δολοφονίας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε προειδοποιήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν την απόπειρα δολοφονίας του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται από το πρακτορείο Reuters. Η προειδοποίηση αυτή φέρεται να έγινε καθώς οι πληροφορίες για το σχέδιο δολοφονίας του Νασράλα άρχισαν να κυκλοφορούν σε υψηλά κλιμάκια της ιρανικής κυβέρνησης. Η ίδια πηγή αποκαλύπτει ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε διαρρεύσει το σχέδιο δολοφονίας στο εξωτερικό. Η σύλληψη αυτή υποδηλώνει την ύπαρξη έντονων παρασκηνιακών διεργασιών και τη βαθιά ανησυχία των ιρανικών αρχών για την ασφάλεια των ηγετών τους.

Η Χεζμπολάχ, υπό την ηγεσία του Χασάν Νασράλα, έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων και στρατηγικών επιθέσεων σε διάφορες αρένες της Μέσης Ανατολής. Η εν λόγω οργάνωση διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ιράν, και η προστασία των ηγετών της θεωρείται πρωταρχικής σημασίας για τη σταθερότητα της περιοχής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image