Πρώην παίκτης του φούτμπολ εκτελέστηκε στο Τέξας για τετραπλό φόνο

Πρώην παίκτης του φούτμπολ εκτελέστηκε στο Τέξας για τετραπλό φόνο

Ένας πρώην παίκτης φούτμπολ, ο John Garcia, εκτελέστηκε στο Τέξας για ένα φρικτό έγκλημα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο Garcia κρίθηκε ένοχος για τον φόνο δύο γυναικών και δύο έφηβων κοριτσιών πριν από μερικά χρόνια. Η υπόθεση είχε τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις σχετικά με τη θανατική ποινή στην Αμερική. Η εκτέλεση του Garcia πραγματοποιήθηκε στην πόλη Huntsville στο Τέξας και είναι η 19η εκτέλεση στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους. Το γεγονός παρουσίασαν αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες, ενισχύοντας τον διάλογο για την ηθική και τη νομιμότητα της θανατικής ποινής.

Ο πρώην παίκτης του φούτμπολ είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση, υποστηρίζοντας την αθωότητά του, αλλά το ανώτατο δικαστήριο του Τέξας απέρριψε την έφεση και επικύρωσε την ποινή του θανάτου. Η εκτέλεση έγινε με ένεση, όπως προβλέπει η νομοθεσία της πολιτείας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image