Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε τελικά την ευθύνη για μια αιματηρή επίθεση που διαδραματίστηκε στη Γιάφα, γειτονιά του Τελ Αβίβ, χθες το βράδυ. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 16. Το περιστατικό συνέβη σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης μετά τη δύση του ηλίου. Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν απάντηση στην ισραηλινή καταστολή και στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Πηγές ασφάλειας επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα της ανάληψης ευθύνης από την οργάνωση και επισήμαναν ότι οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύτηκε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους της επίθεσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image