Ουκρανία: Επίθεση μεγάλης κλίμακας με drones στο Κράσνονταρ

Ουκρανία: Επίθεση μεγάλης κλίμακας με drones στο Κράσνονταρ
H Oυκρανία εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου (21/9) επίθεση μεγάλων διαστάσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Τίχορετσκ του Κράσνονταρ, πόλη της νότιας Ρωσίας. Η επιδρομή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε εμπορικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αποτιμήσουν την πλήρη έκταση των ζημιών. Οι αναφορές από τα κρατικά μέσα της Ρωσίας κάνουν λόγο για έκτακτα μέτρα ασφαλείας και άμεση αντίδραση των ρωσικών αρχών.
 
Η επιδρομή θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν δεχτεί οι ρωσικές περιοχές από την αρχή της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, Veniamin Kondratyev, καμία ανθρώπινη ζωή δεν χάθηκε κατά την επίθεση, ενώ έγινε άμεση αποκατάσταση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Η ρωσική κυβέρνηση σε επίσημο ανακοινωθέν τόνισε ότι αυτές οι πράξεις θα απαντηθούν με αυστηρότητα. Αν και η Ουκρανία δεν έχει επίσημα παραδεχτεί την ευθύνη για την επίθεση, αναλυτές πιστεύουν ότι πρόκειται για αντεκδίκηση στις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά εδάφη. Η περιοχή του Κράσνονταρ είναι στρατηγικά σημαντική για τη Ρωσία, και τέτοιου είδους επιθέσεις επιδεινώνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image