Λίβανος: Κίνδυνος να εξελιχθεί σε νέα Γάζα με περιφερειακή σύγκρουση

Λίβανος: Κίνδυνος να εξελιχθεί σε νέα Γάζα με περιφερειακή σύγκρουση

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ο Λίβανος κινδυνεύει να μετατραπεί σε δεύτερη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. Η ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή, με τους ειδικούς να φοβούνται για περιφερειακή σύγκρουση. Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, Τζόναθαν Κόρνικους, δήλωσε ότι οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ αυξάνονται καθημερινά, ενώ οι αναφορές από τα διεθνή μέσα επισημαίνουν ότι η ένταση συνεχώς οξύνεται.

Η πολιτική σκηνή στον Λίβανο είναι σε αναβρασμό, με τους ηγέτες να προσπαθούν να βρουν λύσεις για την αποφυγή περαιτέρω αιματοχυσίας. Η σφαλιάρα στην οικονομία του Λιβάνου, που είναι ήδη σε δεινή κατάσταση, φαίνεται να εντείνεται από τις συνεχείς συγκρούσεις. Οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της χώρας ζουν με τον φόβο των βομβαρδισμών και των στρατιωτικών ανταλλαγών, ενώ υπάρχει δραματική έλλειψη βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η τρέχουσα κρίση μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη περιφερειακή κλιμάκωση, καθώς η ένταση διαχέεται και προς άλλες χώρες της περιοχής. Ο φόβος για ευρύτερη σύγκρουση είναι πλέον πραγματικός, και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image