Νεκροί και τραυματίες μετά από έκρηξη σε ορυχείο στο Ιράν

Νεκροί και τραυματίες μετά από έκρηξη σε ορυχείο στο Ιράν

Χθες το βράδυ, στις 21:00 τοπική ώρα, σημειώθηκε σοβαρή έκρηξη σε ένα ορυχείο στο Ιράν, όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η έκρηξη προκάλεσε τον τραγικό θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αρχές. Η συγκεκριμένη έκρηξη συνέβη σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι εργάζονταν κανονικά στο εσωτερικό του ορυχείου. Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες και να απομακρύνουν τα θύματα από το σημείο της καταστροφής. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από τους ερευνητές, η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από υψηλά επίπεδα αερίων εντός του ορυχείου.

Ωστόσο, η έρευνα είναι σε εξέλιξη για να εντοπίσει την ακριβή αιτία και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Η κυβέρνηση έχει εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων και έχει δεσμευθεί να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image