Κακοκαιρία στην Ιταλία: 1.000 εκκενώσεις στην Εμίλια Ρομάνια

Κακοκαιρία στην Ιταλία: 1.000 εκκενώσεις στην Εμίλια Ρομάνια
Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη βόρεια Ιταλία, με το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας να αφήνει πίσω του μέχρι στιγμής έναν νεκρό και περισσότερους από 1.000 εκτοπισμένους στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες που κατέστρεψαν οικίες και υποδομές, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη βόρεια Ιταλία, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
 
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Stefano Bonaccini, δήλωσε ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται αδιάκοπα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της άμεσης παροχής βοήθειας από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πολλά χωριά στην Εμίλια Ρομάνια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, με τις τοπικές αρχές να εκτιμούν ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής. Η κακοκαιρία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πιθανές νέες καταστροφικές βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image