Βρετανικές κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο

Βρετανικές κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο

Η Βρετανία πραγματοποίησε μια σημαντική κίνηση στην παγκόσμια σκηνή επιβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στοχεύοντας ειδικότερα το ρωσικό πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο. Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε συνολικά 18 ρωσικά δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρελαϊκά προϊόντα, καθώς και σε τέσσερα πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την άσκηση πίεσης στη Ρωσία λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτές οι κυρώσεις αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας αλλά και στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η Ρωσία είναι βασικός προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τις ενέργειες άλλων δυτικών χωρών που ήδη επιβάλλουν μέτρα περιορισμού στο ρωσικό ενεργειακό εξαγωγικό τομέα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις χρηματοδοτικές ροές που προέρχονται από αυτούς τους φυσικούς πόρους. Οι επιπτώσεις αυτών των κυρώσεων αναμένονται να ενταχθούν στα προηγούμενα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Βρετανία, μέσω αυτών των ενεργειών, επιδιώκει να ενισχύσει τη δική της στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας και να υποστηρίξει τις διεθνείς πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image