Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη Μπάιντεν στη Γερμανία με επίκεντρο την Ουκρανία

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη Μπάιντεν στη Γερμανία με επίκεντρο την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, αναχώρησε σήμερα για μια σύντομης διάρκειας επίσκεψη στη Γερμανία. Καθώς πρόκειται για την τελευταία επίσκεψή του στη χώρα ως Πρόεδρος, το κύριο θέμα της συζήτησης είναι η κρίση στην Ουκρανία, συνεχίζοντας τις διεθνείς του προσπάθειες για ενίσχυση της υποστήριξης προς το Κίεβο. Η επίσκεψη του Μπάιντεν στη Γερμανία έρχεται τη στιγμή που οι γεωπολιτικές εντάσεις με τη Ρωσία παραμένουν υψηλές. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σκοπεύει να συζητήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο, καθώς και άλλους ευρωπαίους ηγέτες, για την ενίσχυση του στρατιωτικού και οικονομικού υποστηρίγματος προς την Ουκρανία.

Στον πυρήνα των συνομιλιών βρίσκεται η αναγκαιότητα συνεργασίας και κοινών δράσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι εντεινόμενες προκλήσεις της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης. Η επιλογή της Γερμανίας ως ένας από τους τελευταίους σταθμούς του Μπάιντεν στη διεθνή σκηνή δεν είναι τυχαία. Η χώρα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική και ασφάλεια, καθώς και στις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image