Βενεζουέλα: Σύλληψη τριών ατόμων για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας

Βενεζουέλα: Σύλληψη τριών ατόμων για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας

Στην σύλληψη τριών ατόμων - δύο από την Ισπανία και ένας από την Αμερική - με την κατηγορία του σχεδιασμού της «αποσταθεροποίησης» της χώρας προχώρησαν οι αρχές της Βενεζουέλα. Τα ονόματα των συλληφθέντων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από λεπτομερή παρακολούθηση και συγκέντρωση πληροφοριών που δείχνουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι σχεδίαζαν ενέργειες που θα αποσταθεροποιούσαν τη χώρα. Η είδηση αυτή έρχεται σε μια εποχή πολιτικής έντασης στη Βενεζουέλα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί ξένους παράγοντες για την ενίσχυση των εσωτερικών αναταραχών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Néstor Reverol, ανέφερε ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την εξάρθρωση δικτύων που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη συνωμοσία και την τρομοκρατία, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του προέδρου Nicolás Maduro. Η είδηση αυτή αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ της Βενεζουέλα, της Ισπανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις δύο τελευταίες χώρες να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει επανειλημμένως κατηγορήσει διεθνείς δυνάμεις για την υποστήριξη αποσταθεροποιητικών δράσεων. Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση και αναμένεται να περάσουν από ανάκριση τις επόμενες ημέρες, ενώ οι διεθνείς διπλωματικές αντιδράσεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image