Σύνθεση κυβέρνησης Μπαρνιέ: Τα κρίσιμα υπουργεία ξεκαθαρίζουν μέχρι Κυριακή

Σύνθεση κυβέρνησης Μπαρνιέ: Τα κρίσιμα υπουργεία ξεκαθαρίζουν μέχρι Κυριακή

Μετά από δύο εβδομάδες έντονων διαβουλεύσεων, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Μπαρνιέ προχωρά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του. Ο Μπαρνιέ συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, για να του παρουσιάσει τα μέλη που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία. Αναμένεται ότι τα ονόματα που θα πλαισιώσουν την κυβέρνηση θα είναι γνωστά έως την Κυριακή, εστιάζοντας στην αποτελεσματική λειτουργία του κράτους.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με πολιτικές δυνάμεις, προσπαθώντας να βρει τη χρυσή τομή που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Γαλλίας. Η διαδικασία της επιλογής αναδεικνύει τη σημασία της σωστής κατανομής αρμοδιοτήτων και αναμένεται να δούμε ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία που αφορούν την οικονομία, την υγεία και την ασφάλεια. Με την προθεσμία να πλησιάζει, ο Μισέλ Μπαρνιέ και ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται υπό αυξημένη πίεση για να παρουσιάσουν έναν αποτελεσματικό κυβερνητικό σχηματισμό.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image