Ποιος είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ της Χεζμπολάχ και γιατί δολοφονήθηκε

Ποιος είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ της Χεζμπολάχ και γιατί δολοφονήθηκε

Ο Ιμπραχίμ Ακίλ δεν ήταν απλά ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, αλλά ένα άτομο που θεωρείται κλειδί για την οργάνωση. Λεγόταν επίσης ότι συνδέεται στενά με την Τεχεράνη και είχε ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση στρατηγικών επιχειρήσεων. Σήμερα, η έντονα καταστροφική επίθεση που άφησε τη Βυρητό σε δύσκολη κατάσταση, είχε ως κύριο στόχο τον Ακίλ. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επιχείρηση, ενισχύοντας την εικόνα του Ακίλ ως ενός από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στην περιοχή.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο Ακίλ βρισκόταν σε ένα κτίριο που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον βομβαρδισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα IEFIMERIDA, η είδηση της επίθεσης και του θανάτου του Ακίλ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη διεθνή σκηνή, με αναλυτές να εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της έντασης είναι αναπόφευκτη.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image