Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: Υπό έλεγχο με τραγικό απολογισμό

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: Υπό έλεγχο με τραγικό απολογισμό

Μετά από μέρες άνισης μάχης με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πορτογαλία κατάφεραν να θέσουν τα τεράστια μέτωπα υπό έλεγχο. Οι καταστροφικές πυρκαγιές είχαν τραγικό απολογισμό, με επτά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα να καταγράφονται. Εικόνες εκατόμβης και απέραντης θλίψης κυριάρχησαν σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς οι φλόγες κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω των ισχυρών ανέμων και της ξηρασίας που επικρατούσε.

Οι αρχές συνεχίζουν να προσπαθούν για την πλήρη κατάσβεση και την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε άμεση βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση διεθνών δυνάμεων και γειτονικών χωρών που προσέφεραν βοήθεια με εξοπλισμό και προσωπικό. Η Πορτογαλία μπαίνει σε φάση ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα τη στήριξη των πληγέντων και την αποτροπή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν νέες εστίες πυρκαγιών που μπορεί να ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image