Καταστροφικές πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στη νοτιοανατολική Γαλλία

Καταστροφικές πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στη νοτιοανατολική Γαλλία

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη νοτιοανατολική Γαλλία έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές. Καταστροφές σημειώθηκαν σε ορεινές περιοχές, με σπίτια και δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια. Κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, ενώ οι αρχές πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Η κακοκαιρία έχει ως αποτέλεσμα και διακοπές ρεύματος, με χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι υπεύθυνοι παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του συνεχιζόμενου κακού καιρού. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία. Τα σωστικά συνεργεία δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες, ενώ ο στρατός συνδράμει με δυνάμεις και εξοπλισμό. Η τοπική αυτοδιοίκηση ζητά από την κεντρική κυβέρνηση να παρέχει επιπρόσθετη βοήθεια και πόρους για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Η κατάσταση στη νοτιοανατολική Γαλλία παραμένει κρίσιμη και οι κάτοικοι αγωνιούν για την ασφάλεια των οικείων και των περιουσιών τους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image