Καταγγελία Ιράν από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου

Καταγγελία Ιράν από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή παρέμβαση του Ιράν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του. Αυτή η επίσημη καταγγελία διατυπώθηκε με αφορμή τη δήλωση του Ιρανού προέδρου του κοινοβουλίου, ο οποίος τόνισε πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με τη Γαλλία για το ψήφισμα 1701 του ΟΗΕ. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αίσθηση, καθώς το ψήφισμα 1701 αφορά την κατάπαυση του πυρός και την ασφάλεια του Λιβάνου, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία της περιφερειακής ισορροπίας.

Ο Μικάτι υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία και κυριαρχία του Λιβάνου δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από εξωτερικές δυνάμεις. Η δήλωσή του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, εν μέσω πολιτικής αστάθειας και οικονομικών προκλήσεων. Η κίνηση του Ιράν να συμμετέχει στις συνομιλίες για το ψήφισμα έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις του στην περιοχή. Ο Λίβανος συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, προσπαθώντας να βρει ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών του αναγκών και των γεωπολιτικών πιέσεων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image