Επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ

Επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στην Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, το πρωί της Πέμπτης (19.9.24). Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή επίθεση αυτού του είδους στην περιοχή εδώ και μήνες, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευστάθεια στην περιοχή. Η Χεζμπολάχ, η ισχυρή λιβανική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση, εκτόξευσε τουλάχιστον πέντε ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Κιριάτ Σμόνα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκαν οι συναγερμοί στις γύρω περιοχές για να προειδοποιήσουν τους πολίτες να βρουν καταφύγιο άμεσα. Αν και οι τραυματισμοί δεν είναι απειλητικοί για τη ζωή, οι τοπικές αρχές εξέφρασαν τον φόβο για περαιτέρω επιθέσεις και προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν προσεκτικοί. Η κυβέρνηση του Ισραήλ καταδίκασε την επίθεση, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή ήταν απάντηση σε προηγούμενες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο και προειδοποίησε για περαιτέρω αντίποινα αν συνεχιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις. Οι εντάσεις στην περιοχή παραμένουν υψηλές και πολλοί φοβούνται μια κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image