Γιατί το Ισραήλ εφόρμησε στα γραφεία του Al Jazeera

Γιατί το Ισραήλ εφόρμησε στα γραφεία του Al Jazeera

Την ανησυχία του πως «το Ισραήλ έχει κάτι πολύ σοβαρό να κρύψει» για να αποφασίσει να κλείσει τα γραφεία του Al Jazeera στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, εξέφρασε ο επικεφαλής του σταθμού, Μεχντί Τάϊσερ. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2024 και αμέσως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από διεθνείς και τοπικούς παράγοντες. Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την ενέργεια αυτή, δηλώνοντας ότι τα γραφεία του Al Jazeera χρησιμοποιούνταν για τη διάδοση «τρομοκρατικού υλικού» και προπαγάνδας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, σημείωσε ότι ελήφθησαν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια της περιοχής, εντούτοις, ορισμένοι βλέπουν αυτή την κίνηση ως προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης.

Υποστηριχτές της Παλαιστίνης, καθώς και διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις, εξέφρασαν την οργή και τον προβληματισμό τους για την ενέργεια αυτή, καταδικάζοντας την ως επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου. Η αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα δείχνει ότι το θέμα δεν θα κλείσει σύντομα και οι επιπτώσεις είναι ορατές. Η Al Jazeera απάντησε με σαφή δήλωση ότι «θα συνεχίσει να παρέχει αμερόληπτη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία παρά τις πιέσεις». 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image