Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν: 19 νεκροί, 12 τραυματίες

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν: 19 νεκροί, 12 τραυματίες

Τουλάχιστον 19 εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου. Η καταστροφική έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις συνθήκες ασφάλειας στα ανθρακωρυχεία της περιοχής. Ο επικεφαλής της επαρχίας Γκολεστάν, Χοσεΐν Μιρσαμάντ, επιβεβαίωσε τον τραγικό απολογισμό, σημειώνοντας ότι οι τοπικές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Οι διασώστες εργάζονται αδιάκοπα για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων εργατών, ενώ ειδικές μονάδες επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή για την αποκατάσταση της ασφάλειας. Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα σε νοσοκομεία και λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image