Η Ρωσία αυξάνει σημαντικά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η Ρωσία αυξάνει σημαντικά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) περίπου δέκα φορές. Ο Πούτιν, μιλώντας σε συνάντηση με αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας, ανέφερε πως αυτή η αύξηση θα ενισχύσει την στρατιωτική ικανότητα της χώρας. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου η τεχνολογία των drones γίνεται όλο και πιο σημαντική για τη σύγχρονη πολεμική στρατηγική. Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση ανακοινώνεται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης έντασης και στρατιωτικών κινήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει περαιτέρω τις αμυντικές της δυνατότητες για να διατηρήσει την στρατηγική της υπεροχή. Η εκτίμηση του Πούτιν για τον δεκαπλασιασμό της παραγωγής δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η Ρωσία αντιμετωπίζει την στρατιωτική χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή πρόκειται να φτάσει σε επίπεδα που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες αμυντικές ανάγκες της χώρας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image