Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Βροχές και κεραυνοί από την "Atena"

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Βροχές και κεραυνοί από την "Atena"

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο φθινοπωρινό καιρικό σύστημα με αρκετές βροχές και καταιγίδες, ονομαζόμενο "Atena". Η κακοκαιρία συνοδεύεται από εντονότατη κεραυνική δραστηριότητα και υψηλά ποσά βροχόπτωσης, γεγονός που έχει οδηγήσει στην έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ο μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι η σημερινή μέρα θα είναι η πιο δύσκολη από πλευράς καιρικών συνθηκών, επισημαίνοντας την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες. Σύμφωνα με την πρόγνωση, οι πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, ενώ δεν αποκλείεται η εκδήλωση πλημμυρών σε κάποιες περιοχές.

Το φαινόμενο "Atena" αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, με μπόρες και καταιγίδες να είναι πιθανές, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες. Οι αρχές έχουν εκδώσει οδηγίες για να αποφευχθούν τα χειρότερα, προτρέποντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες ακόμα, με την ένταση των φαινομένων να μειώνεται σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας. Οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image