Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Αμοργού

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Αμοργού

Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από λίγο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αμοργού. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τον σεισμό στις 12:34 μ.μ. τοπική ώρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 15 χιλιόμετρα νότια της Αμοργού και σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορα σημεία του νησιού, καθώς και στα γειτονικά νησιά των Κυκλάδων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν, αν και το μέγεθος του σεισμού δεν θεωρείται επικίνδυνο. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συνεχίζει να παρακολουθεί την περιοχή για τυχόν μετασεισμούς. Ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης δήλωσε ότι παρόμοιοι σεισμοί είναι συνηθισμένοι για την περιοχή της Αμοργού και δεν υπάρχει λόγος για πανικό. "Η Αμοργός βρισκεται σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη και τέτοιες δονήσεις είναι αναμενόμενες," τόνισε ο καθηγητής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image