Επίδομα για πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες: Πληρώνονται σήμερα

Επίδομα για πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες: Πληρώνονται σήμερα

Σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθεί το επίδομα των 700 και 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το επίδομα αυτό αποσκοπεί στη στήριξη των αγροτικών οικογενειών, οι οποίες συχνά βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η προσωπική παρουσία ή άλλο γραφειοκρατικό φορτίο.

Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ευρύτερο πλαίσιο στήριξης των αγροτισσών μητέρων, οι οποίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αγροτική οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 1.000 ευρώ θα καταβληθεί στις πολύτεκνες μητέρες, ενώ το επίδομα των 700 ευρώ θα δοθεί στις τρίτεκνες μητέρες. Η συγκεκριμένη ενίσχυση έρχεται σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις είναι αυξημένες, παρέχοντας μια μικρή αλλά σημαντική ανάσα για τις πολυμελείς αυτές οικογένειες. Οι δικαιούχες θα πρέπει να είναι ενήμεραλεγμένες από τον ΟΓΑ και να πληρούν τα κριτήρια που έχουν οριστεί για την καταβολή των επιδομάτων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image