ΕΟΠΥΥ: Το νέο σύστημα ασφαλείας με αφορμή την απάτη με τις συνταγογραφήσεις

ΕΟΠΥΥ: Το νέο σύστημα ασφαλείας με αφορμή την απάτη με τις συνταγογραφήσεις

Η υπόθεση της απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ έχει θορυβήσει το Υπουργείο Υγείας που αναζητά τρόπους να αποτρέψει κάθε είδους διαρροές. Το υπουργείο αποφάσισε να επεκτείνει τον κωδικό ασφαλείας OTP (One-Time Password) σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, η χρήση του κωδικού OTP θα συνοδεύει πλέον κάθε αίτηση και έγκριση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα των ασθενών. Επίσης, η επέκταση αυτή αποσκοπεί στο να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες διαρροής δεδομένων και να διασφαλίσει την ακεραιότητα των πληροφοριών.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών και την αποτροπή κάθε μορφής απάτης. "Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και η αξιοπιστία των συναλλαγών είναι πρωταρχικής σημασίας για το Υπουργείο Υγείας", ανέφερε χαρακτηριστικά. Η απαίτηση για χρήση κωδικών OTP προκύπτει ως μια άμεση απόκριση στις πρόσφατες αποκαλύψεις περί διαρροών και απάτης, υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στο Υπουργείο όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Η νέα διαδικασία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε, και όλες οι αρμόδιες αρχές και επαγγελματίες υγείας έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές αυτές. Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των γενικότερων προσπαθειών του Υπουργείου να ενισχύσει την ψηφιακή ασφάλεια και την εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, συμβάλλοντας έτσι στη διαφύλαξη των ευαίσθητων πληροφοριών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image