Δυνατές βροχές και χαλαζόπτωση στα Χανιά

Δυνατές βροχές και χαλαζόπτωση στα Χανιά

Στην περιοχή των Χανίων, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των δυνατών βροχών και της χαλαζόπτωσης που έπληξαν την περιοχή. Ιδιαίτερα στο Φραγκοκάστελλο, οι κάτοικοι είναι ανησυχούν έντονα για την κατάσταση των ελαιόδεντρών τους, τα οποία συνιστούν μία από τις βασικές πηγές εισοδήματός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση για πολλές ώρες, ενώ το χαλάζι κάλυψε μεγάλες εκτάσεις γης προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες και οδικoύς άξονες. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η εντατική κακοκαιρία έχει επιδεινώσει την κατάσταση των ελαιοδέντρων, με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ένας από τους αγρότες της περιοχής, δήλωσε: «Το χαλάζι έχει καταστρέψει μεγάλο ποσοστό των καρπών, και ανησυχώ για το μέλλον της παραγωγής μας». Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ήδη κινητοποιηθεί για την καταγραφή των ζημιών και υποσχέθηκε να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στους πληγέντες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει περαιτέρω προειδοποιήσεις για ενδεχόμενα νέα φαινόμενα κακοκαιρίας, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις για την ασφάλειά τους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image