Ένοχος στο Εφετείο καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση 8 μαθητριών

Ένοχος στο Εφετείο καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση 8 μαθητριών

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ενοχή του καθηγητή γυμνασίου που κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση οκτώ μαθητριών. Σύμφωνα με την απόφαση, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος είχε πρωτοδικεία καταδικαστεί για τα ίδια αδικήματα, αλλά είχε ασκήσει έφεση. Παρά την υπεράσπισή του, που υποστήριξε ότι οι κατηγορίες ήταν υπερβολικές και αβάσιμες, το Εφετείο έκρινε ότι υπήρχαν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις που επιβεβαίωναν την ενοχή του.

Οι μαθητές που καταγγέλλανε τον καθηγητή ανέφεραν περιστατικά όπου φέρεται να τους είχε προσεγγίσει με ανήθικους σκοπούς, σε σχολικές δραστηριότητες και κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Οι γονείς των μαθητών είναι ανακουφισμένοι από την απόφαση, βλέποντας τη δικαιοσύνη να επιβάλλεται. Η απόφαση του Εφετείου έφερε θύελλα αντιδράσεων στη σχολική κοινότητα, με πολλές φωνές να ζητούν ακόμα αυστηρότερες ποινές για τέτοιες πράξεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image