Έκτακτο δελτίο: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι σε διάφορες περιοχές

Έκτακτο δελτίο: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι σε διάφορες περιοχές

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους να αναμένεται να επηρεάσουν πέντε περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα φαινόμενα, αν και όχι ακραία, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Συγκεκριμένα, επηρεάζονται οι εξής περιοχές: Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, και ανατολική Στερεά Ελλάδα. Η ένταση των φαινομένων ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις και τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων.

Παράλληλα, σε αρκετές περιοχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι έντονες καταιγίδες, με τις πιο σοβαρές αναφορές να προέρχονται από τη Θεσσαλία, όπου οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία. Οι αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται με οχήματα και καλούν τους πολίτες να μην εκτίθενται άσκοπα στις δυσμενείς συνθήκες. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, για την ώρα, η κατάσταση απαιτεί εγρήγορση και υπευθυνότητα από όλους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image