ΕΟΠΥΥ: Νομικές ενέργειες κατά των εμπλεκόμενων στην απάτη

ΕΟΠΥΥ: Νομικές ενέργειες κατά των εμπλεκόμενων στην απάτη

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από διεξοδική έρευνα των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, καταγράφοντας σοβαρές παραβιάσεις σε διαδικασίες συνταγογράφησης φαρμάκων. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ορισμένα από τα φάρμακα που ψευδώς συνταγογραφούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρίσκονται σε έλλειψη, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση για τους ασφαλισμένους και το σύστημα υγείας συνολικά. Η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Θεοδωρίδου, σε δηλώσεις της τόνισε την αποφασιστικότητα του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι αυτής της απάτης.

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών," ανέφερε χαρακτηριστικά. Η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε επίσης την ύπαρξη ενός εκτεταμένου δικτύου παράνομων ιατρών και φαρμακοποιών που συνεργάζονταν για να εκμεταλλευτούν το σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και η ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων εργαζομένων εντός του ΕΟΠΥΥ. Η υπόθεση αυτή έχει αναδείξει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και διαδικασίες εποπτείας στον τομέα της υγείας, με στόχο την προστασία των ασθενών και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Ο ΕΟΠΥΥ εργάζεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων. Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι καταιγιστικές τις επόμενες μέρες, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image