Αύξηση εσόδων στον τουρισμό στα 10,9 δισ. ευρώ

Αύξηση εσόδων στον τουρισμό στα 10,9 δισ. ευρώ

Άνοδο κατά 11,2% κατέγραψε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ισχυρή αύξηση που αντανακλά την άνοδο της ταξιδιωτικής ζήτησης και την ενίσχυση των διεθνών αφίξεων. Το περιβάλλον της τουριστικής αγοράς ενίσχυσαν οι βελτιωμένες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες, καθώς και οι στοχευμένες ενέργειες προώθησης που πραγματοποίησε το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας.

Με τα νέα δεδομένα, η τουριστική βιομηχανία επιδεικνύει ξανά τη δυναμική της, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία. Οι προβλέψεις για το υπόλοιπο έτος παραμένουν ευοίωνες, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη στρατηγική και τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Οι αρμόδιοι παράγοντες αναμένουν περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών δεικτών και προσαρμόζουν τις πολιτικές τους για να διατηρήσουν την ανοδική πορεία του τομέα μακροπρόθεσμα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image