Αύξηση εισπράξεων 20% στις αγοραπωλησίες ακινήτων στο εξάμηνο

Αύξηση εισπράξεων 20% στις αγοραπωλησίες ακινήτων στο εξάμηνο

Η αγορά ακινήτων παρουσιάζει σταθερά αυξητικές τάσεις, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 20% στις εισπράξεις από αγοραπωλησίες ακινήτων. Συνολικά, «άλλαξαν» χέρια περίπου 27.000 ακίνητα συνολικής αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ανάπτυξη αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην ενισχυμένη ζήτηση για ακίνητα, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές. Τα δεδομένα αποδεικνύουν πως η αγορά ακινήτων παραμένει μια πραγματική «χρυσοτόκος όρνιθα» για τα ταμεία του κράτους, ιδιαίτερα μέσω των φόρων μεταβίβασης.

Ο θετικός αντίκτυπος αυτής της αύξησης επεκτείνεται και στην ευρύτερη οικονομία, λειτουργώντας ως ατμομηχανή ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων οφείλεται εν μέρει στις θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις ευνοϊκές φορολογικές πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως ο τομέας των ακινήτων προσφέρει σημαντικά έσοδα και συμβάλλει στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η ζήτηση για ακίνητα παραμένει ισχυρή, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να αποτελούν τους βασικούς πόλους έλξης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image