Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της στη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της στη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία ανακοίνωσε ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στη Μέση Ανατολή μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το Παρίσι αποφάσισε να στείλει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στην περιοχή, σε μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητά της να υποστηρίξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Μετά την εκτόξευση περίπου 200 πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κατάσταση.

Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία και απαιτεί άμεση αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα. Το Παρίσι επιβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Γαλλίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προστασία των συμμάχων της. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, «η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και να προστατεύσει τους συμμάχους της από απειλές». Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με το Ισραήλ να προετοιμάζεται για περαιτέρω αντίποινα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image