Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ Marko Bošnjak

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ Marko Bošnjak

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), Marko Bošnjak, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διασφαλίζοντας τη δέσμευση της χώρας για τη διατήρηση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν η σημασία της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, η αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η συνεργασία μεταξύ του ΕΔΑΔ και των εθνικών δικαστηρίων. Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε την προθυμία της Ελλάδας να υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΕΔΑΔ για την ενίσχυση της θεσμικής του παρουσίας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Marko Bošnjak εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Ελλάδας και τόνισε τη σημασία της διαρκούς συνεργασίας για την προώθηση των αξιών της Ευρώπης. Η συνάντηση ανέδειξε την κοινή αντίληψη και δέσμευση των δύο πλευρών προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των ευρωπαϊκών αξιών, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image