Αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy σε δημοπρασία

Αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy σε δημοπρασία

Το πολυσυζητημένο αλεξίσφαιρο γιλέκο που σχεδίασε ο μυστηριώδης καλλιτέχνης Banksy βρίσκεται πλέον σε δημοπρασία και έχει τραβήξει την προσοχή των συλλεκτών από όλο τον κόσμο. Ανταποκρινόμενο στον μύθο και την αξία του δημιουργού του, το γιλέκο αναμένεται να πωληθεί έως και 300.000 αγγλικές λίρες (περίπου 360.000 ευρώ). Ο Banksy, γνωστός για την αντισυμβατική του τέχνη και τα κοινωνικά μηνύματα που μεταφέρει, χρησιμοποίησε το γιλέκο ως μέσο για πολιτική δήλωση κατά της βίας.

Το γιλέκο φέρει τα χαρακτηριστικά του διάσημου βρετανού καλλιτέχνη με το χαρακτηριστικό μαύρο και λευκό μοτίβο σε συνδυασμό με το έντονο αντιπολεμικό μήνυμα που εκπέμπει. Η δημοπρασία αυτή έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις αλλά και υψηλό ενδιαφέρον από συλλέκτες τέχνης και πολιτικά ευαισθητοποιημένα άτομα, που βλέπουν το γιλέκο ως μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της τέχνης. Τα έσοδα από την πώληση αναμένεται να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που καθιστά τη δημοπρασία ακόμα πιο σημαντική.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image