Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Σε μια προσφάτως ανακοινωθείσα δήλωση, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλλουν ένα εμπάργκο όπλων προς το Ισραήλ, θεωρώντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική προσέγγιση για τον τερματισμό της συνεχιζόμενης επιθετικότητας στην περιοχή. Ο Ερντογάν υποστηρίζει πως η στρατιωτική υποστήριξη που δέχεται το Ισραήλ δεν βοηθά στην ειρηνευτική διαδικασία και πως ένα τέτοιο εμπάργκο θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί, και οι ελπίδες για διαπραγματεύσεις και λύσεις φαίνονται να απομακρύνονται. Ο Ερντογάν υπογραμμίζει ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για διεθνή παρέμβαση ώστε να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιτευχθεί μια βιώσιμη ειρήνη. Παρά την κριτική που έχει δεχθεί ο Τούρκος πρόεδρος για προηγούμενες τοποθετήσεις του στη διεθνή σκακιέρα, η πρόσφατη πρότασή του προσφέρει ένα διαφορετικό πλαίσιο συζήτησης στον δρόμο προς την επίλυση της κρίσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image