Σεισμός 4,8 Ρίχτερ αναστάτωσε το Λασίθι σήμερα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ αναστάτωσε το Λασίθι σήμερα

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί, αναστατώνοντας τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νομού Λασιθίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θάλασσα, κάτι που περιόρισε τις επιπτώσεις στην ξηρά. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής ένιωσαν έντονα την δόνηση, προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ξυπνώντας τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ένιωσαν τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους.

Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά την κατάσταση και παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν μετασεισμική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια ή τραυματισμοί, αλλά οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση σεισμού. Η περιοχή του Λασιθίου είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα, αλλά το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θάλασσα βοήθησε στο να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην κατοικημένη περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image