Εθνικό πάρκο Μπραζίλια: Φωτιές καταστρέφουν την πολύτιμη βλάστηση

Εθνικό πάρκο Μπραζίλια: Φωτιές καταστρέφουν την πολύτιμη βλάστηση

Η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περιβαλλοντική κρίση καθώς οι πυρκαγιές έχουν πλήξει το εθνικό πάρκο της Μπραζίλια. Η καταστροφή είναι εκτεταμένη, με 12.000 στρέμματα πολύτιμης βλάστησης να έχουν καεί μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ινστιτούτο Τσίκο Μέντες για την προστασία της βιοποικιλότητας. Οι πυρκαγιές στο εθνικό πάρκο Μπραζίλια θέτουν σε κίνδυνο την μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής, προκαλώντας ανησυχία στους επιστήμονες και τους οικολόγους. Η έκταση των καταστροφών απαιτεί άμεση δράση και διεθνή στήριξη για την ανάσχεση των πυρκαγιών και την προστασία των φυσικών πόρων.

Οι αρχές εργάζονται ασταμάτητα για να αντιμετωπίσουν τις επανειλημμένες αναζωπυρώσεις που συνεχίζουν να προκαλούν ζημίες. Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς το εθνικό πάρκο αποτελεί καταφύγιο για εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων, που τώρα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Επιπλέον, υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα για μακροπρόθεσμα σχέδια αποκατάστασης της βλάστησης και διατήρησης της βιοποικιλότητας στην περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image