Δραματική αύξηση θανάτων στη Βραζιλία από ακραίες βροχοπτώσεις

Δραματική αύξηση θανάτων στη Βραζιλία από ακραίες βροχοπτώσεις

Η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη καταστροφή, καθώς τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω έντονων βροχοπτώσεων στη χώρα. Στην πολιτεία του Σάο Πάολο, σημειώθηκαν τραγικά περιστατικά, με επτά πολίτες να χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας πτώσης δέντρων και τοίχων στις κατοικίες τους. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές καταρρεύσεις υποδομών, δημιουργώντας σκηνές χάους και πανικού. Οι αρχές της Βραζιλίας βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της φυσικής καταστροφής, ενώ η μνήμη των άτυχων θυμάτων παραμένει ζωντανή στην κοινή γνώμη.

Πέρα από τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές είναι εκτεταμένες και απαιτούν επείγουσες ενέργειες αποκατάστασης. Οι καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι ασυνήθιστες αυτή την περίοδο στη Βραζιλία, ωστόσο οι κλιματικές αλλαγές φαίνεται να επιδεινώνουν τα καιρικά φαινόμενα, καθιστώντας τα πιο συχνά και επικίνδυνα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image