Αύξηση περιστατικών σεξουαλικής βίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Αύξηση περιστατικών σεξουαλικής βίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποκάλυψαν ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση της σεξουαλικής βίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία πρωτοφανής αύξηση στις αναφορές περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες τους στην περιοχή. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί δραματικά, με πολλές γυναίκες και παιδιά να πέφτουν θύματα βίας. Η κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πολλές περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εξακολουθούν να υποφέρουν από ένοπλες συγκρούσεις. Η έλλειψη ασφάλειας συντελεί στο να μην τιμωρούνται οι δράστες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ατιμωρησίας που ενθαρρύνει τις επιθέσεις.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν ότι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει αντικατοπτρίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό υποθέσεων που έρχονται στην επιφάνεια, αποδεικνύοντας την κλίμακα του προβλήματος. Η διεθνής κοινότητα καλείται να δώσει τη δέουσα προσοχή σε αυτά τα ανησυχητικά δεδομένα και να αναλάβει δράση. Οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό υπογραμμίζουν την ανάγκη για συντονισμένη παρέμβαση ώστε να προστατευθούν οι ευάλωτοί πληθυσμοί. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image