Νοσοκομεία στον Λίβανο αναστέλλουν δραστηριότητες λόγω επιδρομών του Ισραήλ

Νοσοκομεία στον Λίβανο αναστέλλουν δραστηριότητες λόγω επιδρομών του Ισραήλ

Η κρισιμότητα της κατάστασης στον Λίβανο εντείνεται καθώς η συνεχιζόμενη σύγκρουση με το Ισραήλ έχει οδηγήσει στην αναστολή των δραστηριοτήτων πολλών νοσοκομείων. Οι επιδρομές που πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός στη χώρα έχουν δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα, με κάποια από αυτά να αναγκάζονται να διακόψουν προσωρινά τις λειτουργίες τους για λόγους ασφαλείας. Η κατάσταση επιτείνεται από την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση για άμεση διεθνή βοήθεια.

Στο μεταξύ, στη Βηρυτό έφτασε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία αναμένεται να προσφέρει ανάσες στους εκεί νοσηλευτικούς φορείς. Οι προσπάθειες ανακούφισης στήριξαν μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ υποστήριξη προσφέρουν και διεθνείς οργανισμοί υγείας. Το κλίμα στο Λίβανο παραμένει τεταμένο, καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να διαχειριστεί την αυξανόμενη κρίση, αναζητώντας τρόπους να προστατεύσει τους πολίτες και να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους παρά τις αντιξοότητες. Οι πολίτες παραμένουν σε επιφυλακή, με την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα θα ενισχύσει τις προσπάθειες για εξεύρεση ενός ειρηνικού διακανονισμού που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της ομαλότητας στην περιοχή.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image