Βέλγιο: Ακυρώνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλερουά λόγω απεργίας

Βέλγιο: Ακυρώνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλερουά λόγω απεργίας

Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Σαρλερουά, όλες οι πτήσεις βρίσκονται σε ακύρωση, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους ταξιδιώτες. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες ασφαλείας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Ζαν Μπατίστ Λαμπέρ, δήλωσε ότι η απεργία ήταν αναπόφευκτη λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας. Οι επιβάτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεών τους μέσω των επίσημων καναλιών. Παράλληλα, υπάρχει έντονη κινητοποίηση να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό. Η απεργιακή κινητοποίηση δημιούργησε επίσης προβλήματα στις γύρω περιοχές του αεροδρομίου, με την κυκλοφορία να βρίσκεται σε στασιμότητα και τις υπηρεσίες να κατακλύζονται από αιτήματα πληροφοριών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image