Γάζα: Εδώ πόλεμος γίνεται και κάποιοι ασχολούνται με τις...μαντίλες

Γάζα: Εδώ πόλεμος γίνεται και κάποιοι ασχολούνται με τις...μαντίλες

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα, και η προσοχή της κοινής γνώμης συνεχίζει να αποσπάται από τα πραγματικά προβλήματα, στρέφοντας το ενδιαφέρον σε δευτερεύοντα ζητήματα όπως οι μαντίλες. Στον πυρήνα αυτής της αντιπαράθεσης βρέθηκε πρόσφατα η περίπτωση της Γαλλοπαλαιστίνιας ευρωβουλεύτριας Rima Hassan. Η Rima Hassan, γνωστή για την υποστήριξή της προς την παλαιστινιακή υπόθεση, χρησιμοποιεί τη μαντίλα ως μέσο έκφρασης της ταυτότητάς της αλλά και ως σύμβολο αντίστασης.

Ωστόσο, η επιλογή της αυτή έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις στη δημόσια σφαίρα, με αρκετούς να αποπροσανατολίζουν από τα καίρια ζητήματα του πολέμου και της ανθρωπιστικής καταστροφής που λαμβάνει χώρα στη Γάζα. Αντί να επικεντρωθούν σε λύσεις για την ειρήνη και την επιβίωση των πολιτών της Γάζας, το ενδιαφέρον στρέφεται προς τα σύμβολα όπως η μαντίλα, που αναδεικνύονται σε "κόκκινο πανί"

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image